Betekenisvol wonen

Jij zorgt voor verbinding in de buurt. Als buurtverbinder vorm je samen met je medebewoners een gemeenschap. Twee dagdelen per week draag je vanuit jouw talent bij aan je buurt om deze nog bruisender te maken. Welk talent zet jij in?

Butterfly Effect Media
Butterfly Effect Media
Butterfly Effect Media

Nieuwsgierig naar een bruisende gemeenschap

Bekijk hieronder de video over buurtverbinders Charlotte en Caro in de gemeenschap Wij zijn Zuiderschans.

Wat zeggen buurtverbinders

''Ik voel me echt onderdeel van een gemeenschap.''

Ik voel me echt onderdeel van een gemeenschap en ik merk ook dat de veiligheid en verbinding binnen de gemeenschap verbeterd is door de aanwezigheid van ons. Wat mij betreft is dit concept en deze organisatie de toekomst.

Butterfly Effect Media
Mat
Wij Zijn Zuiderschans

''Het is voor mij een manier van leven.''

Voor mij is het onderdeel van een groter geheel. Het is voor mij een manier van leven. Dus ik wil me ook echt oprecht inzetten om bij te dragen aan de maatschappij

Butterfly Effect Media
Charlotte
Wij Zijn Zuiderschans

''Ik draag bij aan het welzijn van mijn buren.''

Het mooie aan mijn rol is dat ik een bijdrage kan leveren aan het welzijn van mijn buren. Ik doe dat vanuit mijn eigen enthousiaste rol als actieve buur.

Butterfly Effect Media
Caro
Wij Zijn Zuiderschans
Aanmelden als buurtverbinderMeer weten over de gemeenschappen

Veelgestelde vragen

Wat is een buurtverbinder?

Een buurtverbinder zet zijn of haar talenten graag in voor andere buurtbewoners. Dat kan van alles zijn. Altijd met als doel dat er wat gebeurt in de buurt. Maak je graag muziek? Misschien organiseer je dan de maandelijkse jamsessies. Ben jij helemaal thuis in de boeken? Dan kan een wekelijkse boekenclub wat zijn. Of je maakt de beste koffie en deelt die graag met een andere bewoner tijdens een goed gesprek.

Wat moet ik kunnen om buurtverbinder te zijn?

We zoeken mensen die willen bijdragen aan de gemeenschap. Die willen wonen en leven met anderen. En hun eigen talenten willen inzetten om hun ideeën tot leven te laten komen. Je zet je op jouw manier in voor de gemeenschap, en verwachten dat je daar minimaal twee dagdelen per week tijd voor hebt.

Zijn er specifieke selectiecriteria?

We kijken vooral naar je motivatie en het talent dat je wil inzetten voor de gemeenschap. Er zijn geen specifieke leeftijdscriteria tenzij dit voor de betreffende gemeenschap wordt aangegeven. Een achtergrond in de zorg is ook niet nodig. Natuurlijk vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voordat je start als vrijwilliger. We kijken bij de selectie ook naar de diversiteit van de groep buurtverbinders.