Wij Zijn Zuiderschans

Zorgorganisatie Van Neynsel, woningcorporatie Zayaz en Butterfly Effect hebben de handen ineengeslagen bij de ontwikkeling van een zorgzame gemeenschap in ’s-Hertogenbosch.  De buurtverbinders hebben een actieve rol bij het verbinden van bewoners met elkaar en de buurt. De drie organisaties hebben elkaar gevonden op basis van hun gedeelde ambitie om wonen, zorg en welzijn op een innovatieve manier vorm te geven samen met de bewoners. Op dit moment wonen er 12 buurtverbinders bij Wij Zijn Zuiderschans.

Butterfly Effect - bruisende gemeenschappen
Butterfly Effect - bruisende gemeenschappen
Butterfly Effect - bruisende gemeenschappen

Buurtverbinder als schakel tussen bewoners

Een buurtverbinder zet zijn of haar ervaring en talent in voor en met de andere bewoners. Of  het nu gaat over goed kunnen koken of met computers omgaan, gezamenlijke activiteiten organiseren of sfeer brengen met muziek; een buurtverbinder verbindt bewoners op basis van hun talenten, zodat ze samen bouwen aan een bruisende gemeenschap.

Wij Zijn Zuiderschans

Wij zijn Zuiderschans is een levendige omgeving waarin mensen wonen, ontmoeten en werken.  Kortom; waar geleefd wordt. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn en waar buren naar elkaar omkijken en samen actief leuke dingen doen. Wij zijn Zuiderschans bestaat uit 83 appartementen voor mensen van 65+ met of zonder zorgvraag en er zijn 44 studio’s voor mensen met dementie. De focus ligt op wat er nog allemaal wel kan. Dit vraagt om medewerkers en buurtverbinders die kunnen improviseren en inspelen op de behoeften en wensen van bewoners. Het ontmoetingsplein in Wij zijn Zuiderschans is de plek waar werelden elkaar ontmoeten. Het is een broedplaats en open atelier voor activiteiten. Hier kun je initiatieven en ideeën tot leven laten komen. Bij Wij zijn Zuiderschans doet iedereen mee, dat is het idee.

Zie jij jezelf hier wel wonen?

Wil jij als buurtverbinder het verschil maken? Klinkt dit als de ideale plek voor jou waar je wil wonen én een bijdrage wil leveren? Wij horen graag wat jou motiveert om bij Wij zijn Zuiderschans te wonen als buurtverbinder.

Butterfly Effect - bruisende gemeenschappen

Praktisch informatie

Heb je vragen over deze gemeenschap? Wij hebben de antwoorden.

Wat is een buurtverbinder?

Een buurtverbinder zet zijn of haar talenten graag in voor andere buurtbewoners. Dat kan van alles zijn. Altijd met als doel dat er wat gebeurt in de buurt. Maak je graag muziek? Misschien organiseer je dan de maandelijkse jamsessies. Ben jij helemaal thuis in de boeken? Dan kan een wekelijkse boekenclub wat zijn. Of je maakt de beste koffie en deelt die graag met een andere bewoner tijdens een goed gesprek.

Wat zijn de selectiecriteria?

Je bent bereid om je 2 dagdelen per week in te zetten voor de gemeenschap. Er zijn geen leeftijdscriteria. Je moet voldoen aan de inkomensgrenzen van woonservice. Je bent ingeschreven als woningzoekende bij Woonservice. Als Buurtverbinder behoudt je je inschrijfduur bij Woonservice. Je hebt een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) nodig om als buurtverbinder te kunnen wonen.

Hoe ziet het appartement er concreet uit?

Het is een 2 kamer appartement. Woonkamer met open keuken, 1 slaapkamer en badkamer met toilet. De woning heeft géén externe berging. Er is wel een mogelijkheid om een parkeerplaats te huren, deze kost 25 euro in de maand.

Wat zijn de inkomens grenzen?

Een jaarinkomen tussen € 44.035,- tot € 57.573,- voor eenpersoonshuishoudens en tussen de € 48.625,- en € 76.764,- voor meerpersoonshuishoudens.

Wat is de huurprijs?

Bruto huur €715,44
Servicekosten €67,27

Wat anderen buurtverbinders vinden