Artikelen
May 10, 2024

Ankie aan het woord in de nieuwsbrief voor bewoners van de gemeenschap Wij zijn Zuiderschans.

Ik ben Ankie, community coach in verschillende zorgzame gemeenschappen. Ik woon in de natuur in het Brabantse Netersel, daar planten we de komende jaren duizenden bomen voor een voedselbos.

Ankie aan het woord in de nieuwsbrief voor bewoners van de gemeenschap Wij zijn Zuiderschans.

Interview multiple candidates

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit proin mi pellentesque  lorem turpis feugiat non sed sed sed aliquam lectus sodales gravida turpis maassa odio faucibus accumsan turpis nulla tellus purus ut   cursus lorem  in pellentesque risus turpis eget quam eu nunc sed diam.

Search for the right experience

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit proin mi pellentesque  lorem turpis feugiat non sed sed sed aliquam lectus sodales gravida turpis maassa odio.

  1. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
  2. Porttitor nibh est vulputate vitae sem vitae.
  3. Netus vestibulum dignissim scelerisque vitae.
  4. Amet tellus nisl risus lorem vulputate velit eget.

Ask for past work examples & results

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit consectetur in proin mattis enim posuere maecenas non magna mauris, feugiat montes, porttitor eget nulla id id.

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
  • Netus vestibulum dignissim scelerisque vitae.
  • Porttitor nibh est vulputate vitae sem vitae.
  • Amet tellus nisl risus lorem vulputate velit eget.
Vet candidates & ask for past references before hiring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit ut suspendisse convallis enim tincidunt nunc condimentum facilisi accumsan tempor donec dolor malesuada vestibulum in sed sed morbi accumsan tristique turpis vivamus non velit euismod.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nunc gravida purus urna, ipsum eu morbi in enim”
Once you hire them, give them access for all tools & resources for success

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit ut suspendisse convallis enim tincidunt nunc condimentum facilisi accumsan tempor donec dolor malesuada vestibulum in sed sed morbi accumsan tristique turpis vivamus non velit euismod.

Ik ben Ankie, community coach in verschillende zorgzame gemeenschappen. Ik woon in de natuur in het Brabantse Netersel, daar planten we de komende jaren duizenden bomen voor een voedselbos.

Wat voor werk doe je?

Ik werk voor Butterfly Effect. Wij zorgen voor de werving en coaching van buurtverbinders. Dat doen we, naast Wij zijn Zuiderschans, ook nog voor andere gemeenschappen zoals bijvoorbeeld Landpark Assisië in Biezenmortel of Kloosterkwartier in Veghel.

Wat doe je dan als coach?

Ik ondersteun de buurtverbinders bij situaties waar ze tegenaan lopen, maar ook hoe ze hun talenten en interesses met anderen kunnen delen in het dagelijks leven. Ook heb ik regelmatig contact met mensen in de betrokken organisaties en selecteren we samen buurtverbinders in nieuwe gemeenschappen. Op steeds meer plekken willen mensen samen bouwen aan een fijne gemeenschap. Als we daarin allemaal met elkaar delen wat we graag doen, een goede buur voor elkaar zijn en naar elkaar omkijken, krijg je een fijne plek om samen te leven.

Wat maakt jouw werk leuk?

Ik kom in mijn werk bij veel mensen thuis en hoor veel mooie levensverhalen. In sommige gemeenschappen wonen de buurtverbinders samen met mensen met een verstandelijke beperking, in andere gemeenschappen wonen jong en oud samen, of met mensen met dementie. Wat ik bijzonder vind zijn de initiatieven die ontstaan wanneer mensen hun interesses en talenten delen en er met elkaar een fijne plek van willen maken. Dit gaat niet alleen over buurtverbinders maar over iedereen die hier woont. De kracht van Wij zijn Zuiderschans is dat we niet alleen aan onszelf denken, maar dat we oog hebben voor elkaar, klaar staan voor de ander als die het even nodig heeft en dit als buren voor elkaar kunt betekenen. Een kopje koffie drinken, even vragen hoe het gaat, samen buiten een ommetje maken, een spelletje spelen, een kopje soep brengen, langsgaan bij iemand waar het niet goed mee gaat. Het zijn de kleine dingen die van grote waarde zijn.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ben veel buiten, lekker samen op pad in de natuur. Frisse neus, de wind in de haren, rugzak op, stokbroodje mee, wandelen door verschillende landschappen en seizoenen. De eenvoud van kleine dingen, daar geniet ik van. Nu we het voedselbos planten zijn we in onze vrije tijd vooral buiten op het land aan het werk. Ik word blij van de boomplantdagen waarop we met veel mensen samen boompjes planten. Dan houd ik van lekker voor iedereen koken, de mooie gesprekken en gezellig samen in de buitenlucht aan het werk zijn.

Heb je een speciale band met Den Bosch?

Jazeker, ik ben er geboren! En ik ben vlakbij, in Helvoirt, opgegroeid. Toen ik klein was fietste ik al met mijn moeder naar Den Bosch, later ging ik er uit met vriendinnen en we zijn er altijd nog te vinden tijdens carnaval. Dan staan we samen te dansen en te zingen op Oeteldonkse klassiekers.

Hoe wil je zelf later oud worden?

Ik zie mezelf oud worden in het voedselbos. Waar we dan met andere mensen vruchten, kruiden, groenten, noten etc. oogsten. Dan loop ik ’s morgens tussen de fluitende vogels met mijn bakje naar buiten en pluk ik ons ontbijt. Ook als ik ouder ben wil ik nog steeds veel buiten zijn en lekker bezig blijven op mijn eigen tempo. Omringd met lieve mensen en iets voor anderen kunnen betekenen.

Samen bouwen aan een zorgzame gemeenschap?