STEK

In De Groote Wielen realiseren Zayaz en JOOST het komend jaar 200 houtbouw woningen op 12 woonerven, allemaal met een sociale huurprijs. Voor stelletjes, gezinnen en singles. Duurzaam gebouwd om duurzaam in te wonen. Samen met je buren maak je werk van een fijne buurt. Ieder zet hier zijn talenten voor in. Je kunt er met een laag en middeninkomen terecht.

De informatieavond is op 9 januari, meld je aan en je ontvangt vanzelf een uitnodiging.

Butterfly Effect bouwt bruisende gemeenschappen
Butterfly Effect bouwt bruisende gemeenschappen
Butterfly Effect bouwt bruisende gemeenschappen

Wat moet ik kunnen om buurtverbinder te zijn?

We zoeken bewoners die willen bijdragen aan de gemeenschap en het leuk vinden om nieuwe activiteiten op te starten en bewoners met elkaar te verbinden. Wonen en leven met elkaar. Je talenten inzetten om initiatieven en ideeën tot leven laten komen. Wij vragen hiervoor jouw inzet van twee dagdelen per week.

Hoeveel buurtverbinders komen er in totaal wonen?

Per erf wordt één woning gereserveerd voor een buurtverbinder (of meerdere buurtverbinders in geval van stelletje of gezinnen). In het eerste half jaar van 2024 worden zes nieuwe erven opgeleverd. Op dit moment zijn we dus op zoek naar 6 buurtverbinders. We nodigen zowel singles, stelletjes als gezinnen uit om te reageren. Eind 2024 worden de laatste erven opgeleverd en zijn er 12 buurtverbinders actief binnen STEK.

Wie zoeken we?

De huizen en de erven staan, een deel van de bewoners wonen er al. Jij als buurtverbinder kan de gemeenschap inspireren.

Aanpakkers met affiniteit voor de buurtthema’s ‘ontmoeten’, ‘groen doen’ en ‘delen’;
Mensen die een luisterend oor hebben en zich goed kunnen inleven in anderen;
Creatievelingen en nieuwsgierige mensen die denken in mogelijkheden en het leuk vinden om bewoners met elkaar te verbinden;
Mensen die stevig in hun schoenen staan en houden van een uitdaging.
Butterfly Effect bouwt bruisende gemeenschappen

De informatie avond

De informatieavond hebben we voor je opgenomen. Dan kan je die op gemak terug kijken.

Praktisch informatie

Heb je vragen over deze gemeenschap? Op de website van STEK vindt je al heel veel antwoorden op de gemeenschap. Maar wij hebben nog een samenvatting van de antwoorden.

Wat is een buurtverbinder?

Een buurtverbinder zet zijn of haar talenten graag in voor andere buurtbewoners. Dat kan van alles zijn. Altijd met als doel dat er wat gebeurt in de buurt. Maak je graag muziek? Misschien organiseer je dan de maandelijkse jamsessies. Ben jij helemaal thuis in de boeken? Dan kan een wekelijkse boekenclub wat zijn. Of je maakt de beste koffie en deelt die graag met een andere bewoner tijdens een goed gesprek.

Hoe zien de woningen eruit en wat is de huurprijs?

Op www.stekindegrootewielen.nl kun je de woningen bekijken, die binnenkort in de verhuur komen. Ook is hier meer informatie te vinden over de huurprijs. Je hebt mogelijk recht op huurtoeslag. Dat is een bijdrage van de overheid aan de kosten van het huren van een woning. Of je hier recht op hebt, hangt af van je inkomen.De volgende woningtypen zijn gereserveerd voor buurtverbinders: Korenbloem, Hoefblad, Helmkruid, Knoopkruid en Boterbloem.

Hoeveel m2 is de erfwoning?

Je kan gaan wonen in een tussen- of hoekwoning. De grootte van de woning varieert tussen ongeveer 50m2 en 52m2 gebruikersoppervlakte.

Wat is het verschil tussen de erfwoning in STEK en een gewone woning?

In een traditioneel rijtjeshuis woon je in een straat allemaal naast elkaar. Ieder heeft een tuintje met een schutting ertussen. Contact met buren die wat verder in de straat wonen vraagt om inspanning. In STEK woon je in een kring aan een woonerf. En de tuintjes hebben geen hoge schuttingen. Je komt je erfgenoten dus vanzelf tegen op het binnenterrein van het erf. Dit erfhart gaan jullie met elkaar naar eigen smaak verder inrichten en voor zorgen. Hier kun je met elkaar ook leuke activiteiten organiseren.Vanuit je privé terras kijk je uit op het gemeenschappelijke erfgroen. Een praatje met je buurman of buurvrouw is makkelijk gemaakt. Want als je in STEK komt wonen, kies je niet alleen voor het huis, maar ook voor je buren en de buurt. Iedereen draagt zijn steentje bij en helpt elkaar wanneer het nodig is.

Wat moet ik kunnen om buurtverbinder te zijn?

We zoeken mensen die willen bijdragen aan de gemeenschap. Die willen wonen en leven met anderen. En hun eigen talenten willen inzetten om hun ideeën tot leven te laten komen. Je zet je op jouw manier in voor de gemeenschap, en verwachten dat je daar minimaal twee dagdelen per week tijd voor hebt.

Wat anderen buurtverbinders vinden