Landpark Assisië

Midden in het Brabantse landschap ligt 'Landpark Assisië'. Prisma beheert het Landpark, dat sinds 1904 bestaat, en biedt met volle overtuiging zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Een prachtig terrein met een rijke geschiedenis, cultuur en natuur. Op het landpark staan 12 tiny houses waar buurtverbinders wonen.

Butterfly Effect - bruisende gemeenschappen
Butterfly Effect - bruisende gemeenschappen
Butterfly Effect - bruisende gemeenschappen

Buurtverbinder als schakel tussen bewoners

Een buurtverbinder zet zijn of haar ervaring en talent in voor en met de andere bewoners. Of het nu gaat over goed kunnen koken of met computers omgaan, gezamenlijke activiteiten organiseren of sfeer brengen met muziek; een buurtverbinder verbindt bewoners op basis van hun talenten, zodat ze samen bouwen aan een bruisende gemeenschap.

Over het landpark

Het landpark is 68 hectare groot en heeft zich in de loop van haar meer dan honderdjarige geschiedenis ontwikkeld tot een omgeving met verschillende kwaliteiten. Het bestaat uit een bebouwde kern met daaromheen akkerland en natuurgebied. Er leven ongeveer 250 bewoners op Landpark Assisië. De bewoners van het landpark hebben een verstandelijke beperking en worden ondersteund door de begeleiders van zorgorganisatie Prisma.

Zie jij jezelf hier wel wonen?

Wil jij als buurtverbinder het verschil maken? Klinkt dit als de ideale plek voor jou waar je wil wonen én een bijdrage wil leveren? Wij horen graag wat jou motiveert om bij Landpark Assisië te wonen als buurtverbinder.

Praktisch informatie

Heb je vragen over deze gemeenschap? Wij hebben de antwoorden.

Wat is een buurtverbinder?

Een buurtverbinder zet zijn of haar talenten graag in voor andere buurtbewoners. Dat kan van alles zijn. Altijd met als doel dat er wat gebeurt in de buurt. Maak je graag muziek? Misschien organiseer je dan de maandelijkse jamsessies. Ben jij helemaal thuis in de boeken? Dan kan een wekelijkse boekenclub wat zijn. Of je maakt de beste koffie en deelt die graag met een andere bewoner tijdens een goed gesprek.

Wat zijn de selectiecriteria?

Je bent bereid om je 2 dagdelen per week in te zetten voor de gemeenschap. Er zijn geen leeftijdscriteria. Je hebt een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) nodig om als buurtverbinder te kunnen wonen.

Meer informatie over de tiny houses

De woningen voldoen aan de BENG-norm en worden verwarmd d.m.v. vloerverwarming en een warmtepomp. Een deel van de energie wordt opgewekt door zonnepanelen. Het totale gebruiksoppervlak van de woning is 35 m2. Er zijn twee type woningen op het park. Een plat- of lessenaarsdak. Tijdens de informatieavond krijg je te horen om welke type woning het gaat.

Wat is de huurprijs?

De bruto huur bedraagt €775 per maand.

Wat anderen buurtverbinders vinden