Kloosterkwartier

Op het terrein van het Klooster van de Zusters Franciscanessen in het centrum van Veghel, wordt een eigentijdse woon- en leefomgeving ontwikkeld. Hier zijn  verschillende appartementengebouwen, die ruimte bieden aan jong en oud, voor mensen mét en zonder zorgbehoefte. Een wijk voor iedereen!

De online informatie avond is op 13 november van 19:00 tot 20:30u. Je ontvangt hier na aanmelding meer informatie over.

Butterfly Effect bouwt bruisende gemeenschappen
Butterfly Effect bouwt bruisende gemeenschappen
Butterfly Effect bouwt bruisende gemeenschappen

Een plek waar
iedereen elkaar ziet

Dwalend door de kloostertuin van de Zusters Franciscanessen in hartje Veghel voel je de indrukwekkende geschiedenis van het klooster. Hier leefden en vervulden de zusters ruim 175 jaar hun maatschappelijke taak. Nu is dit gebied toe aan een nieuwe impuls en geven de zusters het klooster en de tuin weer terug aan de gemeenschap.

Een plek vol oude traditie

Het kloosterterrein van de Zusters Franciscanessen én het voormalig Bernhoven ziekenhuisterrein in Veghel noemen we samen ’t Kloosterkwartier: het maatschappelijk ‘hart van Veghel’. Samen met de zusters maakte Zenzo plannen voor de ontwikkeling van het terrein. Een complex geheel volgens het gedachtegoed van de zusters. Dat het levenswerk van de zusters een nieuwe bestemming mag krijgen is heel bijzonder. Twee rijksmonumenten, een park, een gracht, scholen, een internaat, een ‘zigzag-gebouw’: alles vind je er. Zo ontstaat op de 7 tot 8 hectare een eigentijdse woon- en leefomgeving, waar plek is voor iedereen.

Tussen natuur en centrum

Het Kloosterkwartier ligt tussen het Veghelse centrum en de populaire Vijverwijk. Een wijk met uitstraling, veel groen en ruimte. Scholen, kinderopvang, sportverenigingen en voorzieningen zijn in de directe omgeving. Een rustige plek, maar als je wilt sta je ook binnen enkele minuten lopen midden op de gezellige markt.

Butterfly Effect bouwt bruisende gemeenschappen

Praktisch informatie

Heb je vragen over deze gemeenschap? Wij hebben de antwoorden.

Over de woning

De huisnummers zijn 3-03, 3-15, 4-05, 4-15 en 4-27. Het gaat om gelijkvloerse appartementen met 1 slaapkamer, gelegen in een complex met lift. Er is een gemeenschappelijke fietsenberging. Parkeren in openbaar gebied.

Specifieke voorzieningen

Bouwjaar: 2023.
Energielabel A++.
Vloerverwarming over de hele woning.
Nieuwbouw: Ja.
Totale oppervlakte is ongeveer 40 m2.
De slaapkamer is 13 m2 .
Woonkamer/keuken is 20 m2.
1 slaapkamer.
Open keuken.
Geen zolder.
Geen tuin.
Een eigen balkon.
Geen gasaansluiting aanwezig.
Gezamenlijke berging.
Er is een lift aanwezig.
Rolstoelvriendelijk.
Zonnepanelen zijn aanwezig.

De selectiecriteria

Bereid om je 2 dagdelen per week in te zetten voor de gemeenschap.
Niet voor huishoudens met kinderen.
Geen leeftijdscriteria.
Voldoen aan de inkomenseisen van Area Ons Huiz .
Ingeschreven als woningzoekende bij Area Ons Huiz.
Buurtverbinders behouden hun inschrijfduur bij Area Ons Huiz.
Je hebt een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) nodig.

Wat is een buurtverbinder?

Een buurtverbinder zet zijn of haar talenten graag in voor andere buurtbewoners. Dat kan van alles zijn. Altijd met als doel dat er wat gebeurt in de buurt. Maak je graag muziek? Misschien organiseer je dan de maandelijkse jamsessies. Ben jij helemaal thuis in de boeken? Dan kan een wekelijkse boekenclub wat zijn. Of je maakt de beste koffie en deelt die graag met een andere bewoner tijdens een goed gesprek.

Wat moet ik kunnen om Butterfly verbinder te zijn?

We zoeken mensen die willen bijdragen aan de gemeenschap. Die willen wonen en leven met anderen. En hun eigen talenten willen inzetten om hun ideeën tot leven te laten komen. Je zet je op jouw manier in voor de gemeenschap, en verwachten dat je daar minimaal twee dagdelen per week tijd voor hebt.

Wat anderen buurtverbinders vinden